Interview maand van de medezeggenschap door NVMz voorzitter Shirley Mathoera

01 november 2022

Onze voorzitter Shirley Mathoera gaf een aantal dagen geleden een interview bij SBI Formaat over de Maand van de medezeggenschap.

November is de Maand van de Medezeggenschap. Om aandacht te vragen voor de belangrijke positie die medezeggenschap inneemt binnen organisaties wordt bijna iedere dag in november een gratis activiteit aangeboden door het MZ-netwerk. Shirley Mathoera, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Medezeggenschap, vertelt: “Ik kan helpen het verschil te maken, maar alleen met elkaar kunnen we zorgen voor verandering.”

Met korting naar OR Live!

08 oktober 2022

Op 12 oktober vindt het jaarlijkse evenement OR Live weer plaats – hét evenement voor Medezeggenschappers en ambtelijk secretarissen. Op OR Live kun je kiezen uit ruim 70 workshop en er is volop gelegenheid om kennis te maken met allerlei opleidings- en adviesbureaus. Dit jaar is ook de NVMZ aanwezig. We mogen 10 NVMZ-leden 25% korting aanbieden op de entreeprijs. 

Wil jij met korting naar OR Live? Vul dan dit aanmeldformulier in en gebruik de unieke kortingscode “NVM”.  Wees er snel bij want op = op…

Ben/ken jij een bestuurder van een medezeggenschapsplatform: we nodigen jou uit!

15 augustus 2022

Op maandag 14 november wordt na enige tijd weer een informatieve-/netwerkbijeenkomst georganiseerd voor bestuursleden van medezeggenschapsplatforms.  Lees hieronder meer over deze bijeenkomst, vul de enquete in en meld je aan!

Save the date: November MZ-maand

28 juli 2022

Al is het nog volop zomer, de voorbereidingen voor de MZ-maand (november) zijn in volle gang! De ‘Maand van de Medezeggenschap’ is er om aandacht te vragen voor de belangrijke positie die medezeggenschap inneemt in vele organisaties. Tijdens deze maand worden door verschillende partijen uit de medezeggenschap workshops en/of sessies georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd is in medezeggenschap. Mocht je als NVMz lid iets willen organiseren, laat het dan zo snel mogelijk aan mij weten.

https://november-mz-maand.nl

Met vriendelijke groet,

Shirley Mathoera
Voorzitter NVMz

Vacature NVMz: online redactie

20 juni 2022Vacature NVMz: online redactie

Begin jij in gedachten al te tikken zodra je op social media een interessant artikel over medezeggenschap leest? Plaats je zelf regelmatig interessante info, deel je links over medezeggenschapszaken of lijkt het je leuk om dit te gaan doen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Alliantie Medezeggenschap en Governance geeft samen met partners visie op actualisering Corporate Governace Code

03 mei 2022

 De SER en NR Governance (voorheen ‘Nationaal Register’) hebben in 2015 het initiatief genomen tot oprichting van de Alliantie Medezeggenschap en Governance (‘Alliantie’), zie de website. Inmiddels kent de Alliantie een groot aantal partners, zo ook NVMz!

Een terugblik op de NVMz themamiddag "De strategie van verbinding"

04 april 2022

Wat houdt sociale innovatie in? En welke kansen biedt dit voor de medezeggenschap? Tijdens de themamiddag van de NVMz, en tevens haar 25-jarig jubileum, op 15 maart zijn bijzondere sprekers hierover in dialoog gegaan met de aanwezige NVMz-leden. Daarnaast werd ook de prijs voor de “Ondernemingsraad van het Jaar” uitgereikt, en was er voor de aanwezigen uiteraard volop de gelegenheid tot het versterken en uitbreiden van het eigen netwerk.

Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen: enquête NVMz, MNO en SER/CBM

04 april 2022

Enquête: hoe gaat u als or of pvt om met strategische vraagstukken?

Ontwikkelingen als digitalisering, robotisering en duurzaamheid hebben invloed op ondernemingen en leiden tot allerlei strategische vraagstukken. Deze ontwikkelingen gaan steeds sneller en het worden er steeds meer. Hoe gaan ondernemingsraden en personeelsvertegenwoordigingen hiermee om? Met de enquête ‘medezeggenschap en strategische vraagstukken’ willen we dit inventariseren om hier via verschillende activiteiten op in te kunnen spelen.

SER advies: Hybride werken vraagt om goede balans tussen zeggenschap en maatwerk

04 april 2022

Hybride werken, of plaats- en tijdonafhankelijk werken, gaat steeds vaker voorkomen. In het advies Hybride werken beveelt de SER aan om werknemers voldoende zeggenschap te geven om de kansen van hybride werken te benutten.

Daarnaast dienen werkgevers over voldoende mogelijkheden tot maatwerk te beschikken bij de invulling van hybride werken die past bij de organisatie. Van belang is bovendien om het overleg tussen werkgever en werknemer hierover te stimuleren om gezamenlijk tot afspraken te komen. Zo kan iedereen de kansen benutten die hybride werken biedt.

Nieuwsbericht SER - Kyra Keybets

06 januari 2022

Sinds 2013 geeft de Wet op de ondernemingsraden de Sociaal-Economische Raad de taak om medezeggenschap te bevorderen. We doen dat door adviezen te geven, bijvoorbeeld over de verkorting van de termijnen van actief en passief kiesrecht.  Door onderwerpen die belangrijk zijn voor de medezeggenschap te agenderen en handreikingen en brochures te maken. Door bijeenkomsten en activiteiten voor ondernemingsraadsleden, bestuurders en toezichthouders te organiseren. Steeds over actuele onderwerpen bijvoorbeeld jongeren en medezeggenschap en de invloed van de or bij technologie en de energietransitie. Aansluitend bij de behoeften van al die mensen die dagelijks actief zijn in ondernemingen en instellingen. Aanvullend bij activiteiten die door trainingsbureaus, opleiders en belangenverenigingen worden gedaan. We werken dan ook heel graag samen met de enthousiaste (vrijwillige!) bestuursleden van de NVMz. Door hun contacten in het veld kunnen zij als onze ‘critical friend’  fungeren. Afgelopen jaar hebben we samen hard gewerkt aan een heel succesvolle  maand van de medezeggenschap (november 2021). Daar gaan we in 2022 graag mee door. Samen werken, ieder vanuit onze eigen verantwoordelijkheid, aan ons gezamenlijk belang: het versterken van de positie en kwaliteit van medezeggenschap in Nederland. 

© NVMz | Sitemap | Privacy